Компанія Deutsche Bahn допомагає експортувати українське зерно

12:20 18.05.2022

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінг заявив, що компанія Deutsche Bahn почала перевезення залізницею для підтримки експорту зерна з України.

Про це повідомляє Der Spiegel, передає УНН.

Як зазначається, компанія DB Cargo, яка об’єднує всю національну і міжнародну діяльність Deutsche Bahn у сфері залізничних вантажних перевезень, знаходиться в процесі створення “залізничного моста”, яким можна було б перевозити велику кількість сільськогосподарської продукції в порти Північного моря і Адріатики. DB Cargo вже їздить від імені приватних експортерів зерна з України.

Керівник залізниці Ріхард Лутц розповів про два-три поїзди на день з України через Польщу та відповідні термінали до Західної Європи.

Експорт зерна через морські порти України зупинився через російську агресію. Це ставить під загрозу поставки в Північну Африку і Азію через що є побоювання з поставками продовольства.

Комісар ЄС з транспорту Адіна Валеан пояснила, 20 млн тонн зерна необхідно терміново вивезти з України. Комісія представила план дій з організації експорту по так званим “шляхам солідарності” по суші.

Як повідомлялося раніше, Європейський Союз допоможе Україні вивезти на зовнішні ринки призначені для експорту зернові, заблоковані у морських портах внаслідок воєнної агресії рф.

Ще на цю тему