Під контролем України - 10% території Луганщини

07:40 16.05.2022

10% території Луганщини під контролем України, це Сєвєродонецьк, Лисичанськ, околиці Рубіжного і Гірська громада.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"10% території Луганщини підконтрольні Україні сьогодні під нашим контролем околиці Рубіжного; Лисичанськ, Сєвєродонецьк (+села та містечка громад), Гірська громада та територія вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донеччиною", - написав очільник ОВА.

За його інформацією, росіяни цілеспрямовано обстріляли один із корпусів Сєвєродонецької лікарні, внаслідок обстрілу сталася пожежа. Близько десятка снарядів було умисно випущено саме по будівлі медзакладу.

До цього випадку в лікарні було 300 ліжок для пацієнтів, тепер залишилося тільки 100. У місті досі перебуває 10 тисяч людей, ще 5 тисяч - у навколишніх селах.

Обласний центр і зараз продовжують обстрілювати

Проте евакуація з Луганщини не зупиняється. Люди попереджені про ризики, проте погоджуються, сьогодні з Сєвєродонецька патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл, та на щастя, ніхто не постраждав.

Гайдай назвав найнебезпечніші напрямки в області: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут). Прориви тут можуть дозволити ворогам взяти область у кільце.

У селах біля Сєвєродонецька тривають бої. Голова ОВА зазначив, що наша оборона потужна, Сєвєродонецьк надійно захищений, так що навіть те велике скупчення ворожих військ і техніки не зможе його завоювати.

Як повідомлялось, за минулу добу загарбники здійснили 11 артилерійських атак по Сєверодонецьку. Гатили по житлових будинках, хімзаводу, технікуму та лікарні. Лише за вечір поранення дістали одразу 9 мирних мешканців міста.

Теми:

Ще на цю тему