Ситуація в Херсоні вказує на неспроможність рф досягти політичних цілей вторгнення - британська розвідка

17:30 14.05.2022

Той факт, що росії вдалося нав’язати проросійське місцеве керівництво лише в Херсоні, підкреслює неспроможність російського вторгнення досягти своїх політичних цілей в Україні, вказується у звіті на основі розвідданих від британського Міноборони, пише УНН.

У британській розвідці вказують, що нав'язана росією "військово-цивільна адміністрація" в Херсоні оголосила, що проситиме росію включити Херсонську область до складу російської федерації. "Центральна частина початкового плану російського вторгнення, швидше за все, полягала у використанні сфальшованих референдумів, щоб поставити більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу", - вказано у звіті.

"Той факт, що росії вдалося лише в Херсоні нав'язати проросійське місцеве керівництво, наголошує на нездатності російського вторгнення домогтися прогресу в досягненні своїх політичних цілей в Україні", - відзначають у британській розвідці.

"Якщо росія проведе референдум про приєднання у Херсоні, вона майже напевно підтасує результати, щоб показати явну більшість на користь виходу з України. Жителі Херсонської області, ймовірно, продовжать демонструвати свою незгоду із російською окупацією", - додали у британській розвідці.

Теми:

Ще на цю тему