Маріуполю загрожує нова гуманітарна катастрофа – росіяни запустили воду без каналізації

14:00 13.05.2022

У Маріуполі російські загарбники намагаються створити видимість відновлення водопостачання, але їхні непрофесійні дії загрожують місту новою катастрофою.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Вода очікувано наповнила вулиці через пориви, для ремонту потужностей в окупантів немає... Система каналізації так і не запущена. Тому слідом за водою на тротуарах очікуємо вихід каналізації назовні. Також за відсутності очисних споруд, скоріш за все, окупанти дійдуть до скидання нечистот прямо в море. У підсумку в гонитві за картинкою «життя повертається» окупанти посилено штовхають Маріуполь до нової хвилі гуманітарної катастрофи», - написав Андрющенко.

За його словами, в місті також частково відновлено електропостачання. Електрика з’явилась в інфраструктурних об’єктах, зокрема лікарні №2 та в «гуманітарних штабах». Але потужностей критично не вистачає, енергії достатньо здебільшого для ілюзії покращення, аніж забезпечення міста.

Як повідомляв Укрінформ, агресія рф спричинила в Маріуполі масштабну гуманітарну катастрофу. Понад два місяці місто залишається без води, газу, електрики, зв'язку, налагодженого підвозу продуктів. У місті все ще перебуває від 130 до 170 тисяч людей, яких окупанти не в змозі забезпечити харчуванням.
 

Теми:

Ще на цю тему