Українські військові вже навчаються управляти німецькими гаубицями – Bild

11:40 12.05.2022

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок оголосила у вівторок у Києві, що Німеччина розпочне навчання 40 українських військових управлінню гаубицями Panzerhaubitze 2000, вже ввечері того ж дня артилеристи та техперсонал прибули до Ідар-Оберштайну, земля Рейнланд-Пфальц, на навчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bild.

Підготовка майбутніх членів екіпажу та технічних спеціалістів може тривати, за даними таблоїду, менше стандартних 40 днів. Це залежатиме від рівня знань бійців.

Про рішення передати Україні 7 155-міліметрових САУ Panzerhaubitze 2000 повідомила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт перед початком зустрічі 40 очільників оборонних відомств у Рамштайні раніше цього місяця. Ще п'ять таких САУ Україні пообіцяли Нідерланди.

Panzerhaubitze 2000 – найсучасніша самохідна броньована артилерійська установка з гарматою на гусеничному автомобілі, схожа на танк.

Зі стандартним боєкомплектом 55-тонна САУ досягає дальності стрільби в 30 кілометрів, зі спеціальними боєприпасами – значно більше.

Екіпаж може випустити до шести снарядів таким чином, щоб вони влучили одночасно.

Гаубиця має величезну перевагу в мобільності на війні: вони можуть швидко зупинитися, а потім відразу почати стріляти (60 снарядів) практично з будь-якої позиції. Після атаки вони можуть якнайшвидше знову змінити позицію (швидкість ходу до 60 км/год) – і таким чином уникнути контратаки.

Теми:

Ще на цю тему