Україна заропонувала росії обмін важкопоранених захисників «Азовсталі» на полонених росіян

09:20 12.05.2022

Україна запропонувала росії обмін важкопоранених захисників «Азовсталі» на полонених росіян, наразі тривають перемовини.

Про це написала віце-прем'єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих території Ірина Верещук у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

«Азовсталь. Станом на зараз, військовим шляхом деблокувати Азовсталь неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не хочуть. Це достойно поваги. Росіяни не погоджуються на "екстракшн". Це реальність, але від росіян це не дивно», - написала Верещук.

З її слів, наразі уряд пропрацьовує різні варіанти.

Жоден із них «не є ідеальним», однак уряд шукає не ідеальний варіант, а робочий, зазначила віце-прем'єр.

«В якості першого кроку, запропонували росіянам такий обмін: Ми вивозимо наших важкопоранених хлопців з Азовсталі по гуманітарному коридору. Натомість віддаємо полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. Домовленості ще немає. Переговори тривають», - додала вона.

Командир 36-ої бригади морської піхоти ЗСУ Сергій "Волина" Волинський закликав весь світ допомогти реалізувати процедуру “extraction” для українських військових з заводу "Азовсталь" в заблокованому Маріуполі.

Теми:

Ще на цю тему