«Азовсталь» палає після бомбардувань, ворог намагається прорватися танками

17:20 11.05.2022

У Маріуполі металургійний комбінат «Азовсталь» російські загарбники наразі атакують не тільки авіацією та артилерією, але знову танками, та намагаються живою силою піти на прорив.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Азовсталь. На зараз…Азовсталь атакують не тільки з неба та артилерією, але знову танками і намагаються живою силою піти на прорив. Азовсталь знову палає після бомбардувань», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив, що через відсутність цивільних на Азовсталі у нього розв’язані руки.

«Не знаю, якої ще більшої нелюдяності в атаках можна очікувати, але, мабуть, можна з оглядом на заяву… Якщо є пекло на землі - то воно саме там. Ми всі у невідплатному боргу перед Захисниками Маріуполя», - наголосив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території Металургійного комбінату «Азовсталь».

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.
 

Теми:

Ще на цю тему