ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго рф – Кулеба

20:00 10.05.2022

Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим, а всі аргументи проти запровадження запропонованого в ньому механізму нафтового ембарго надумані.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зволікання з ухваленням шостого санкційного пакету є абсолютно неприпустимим. Всі аргументи про те, що нафтове ембарго в тому вигляді, в якому воно було запропоноване до ухвалення, зруйнує економіку Угорщини чи будь-якої іншої країни, є надуманими, тому що ЄС запропонував гнучкий механізм запровадження нафтового ембарго, який якраз враховує інтереси всіх держав-членів», - сказав Кулеба.

За його словами, Україна дуже сподівається, що найближчими днями рішення буде знайдено.

«Якщо його не буде знайдено, то нам усім залишиться зробити тільки один висновок – що Угорщина своєю непоступливою позицією просто підіграє російській федерації у її намаганні зберегти нафтовий ринок ЄС», - зауважив очільник МЗС.

У цьому контексті він акцентував, що всі гроші, зароблені росією в Європі на продажі нафти та газу, ідуть на фінансування смертоносної російської машини і вбивство українських громадян.

 

Теми:

Ще на цю тему