Стефанчук обговорив з Пленковичем ембарго на енергоносії та визнання дій рф геноцидом

20:40 08.05.2022

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович обговорили запровадження повного ембарго на російські енергоносії, визнання геноциду Українського народу, вчиненого рф, а також досвід Хорватії у вступі до ЄС.

Про це повідомляє пресслужбу ВР.

«Я переконаний, що об’єднання всього світу навколо України прискорює дату нашої перемоги», — сказав Стефанчук.

Він наголосив на необхідності запровадження повного ембарго на російські енергоносії, адже «економічне підживлення рф лише відтягує момент спільної перемоги».

Очільник парламенту також висловив вдячність за надання військової допомоги Україні та зазначив, що напрямів для подальшої роботи залишається багато. Серед них — надання належної юридичної оцінки звірствам, які скоюють російські нацисти.

«Просимо вас підтримувати всі ініціативи, пов’язані з притягненням рф до відповідальності, перед Міжнародним кримінальним судом та іншими інституціями», — закликав Стефанчук.

Глава Верховної Ради проінформував прем‘єр-міністра Республіки Хорватія, що парламент уже ухвалив усі необхідні рішення, щоби прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан міг спокійно здійснювати необхідні дії, пов’язані з доведенням винуватості росії у скоєному. Окрім цього, народні депутати України підтримали рішення, яким визнали дії росії геноцидом українського народу.

«Таке рішення підтримали парламенти Польщі, Естонії, Латвії та Канади. Я буду дуже вдячним, якщо Хорватський собор також долучиться до підтримання цього рішення», - наголосив Стефанчук.

Він також запросив Хорватію долучитися до програми відбудови України після війни.

"Минулого разу ми також обговорили розширення взаємних економічних відносин. Способом реалізації цього розширення може стати програма відбудови України, до якої я запрошую Хорватію. Ваш досвід і ваша допомога стануть безцінними для України", - підсумував очільник ВР.

Теми:

Ще на цю тему