Німеччина твердо стоїть на боці України та підтримує її вступ до ЄС – голова Бундестагу

18:40 08.05.2022

Голова німецького Бундестагу Бербель Бас під час зустрічі в Києві з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем завила, що Німеччина твердо стоїть на боці України та всіма силами підтримує її вступ до ЄС. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram Шмигаля.

"Символічний візит президентки Бундестагу Бербель Бас в Україну. Дякуємо за цей знак солідарності з українським народом! Обговорили стратегічно важливі напрямки співпраці: зброю, санкції, фінанси та європейську перспективу України", - написав прем'єр у своєму Telegram-каналі.

Шмигаль подякував Бундестагу за ухвалене рішення про надання Україні важкої зброї. Це допоможе українським захисникам боронити українські та європейські кордони, зазначив очільник уряду, адже війна сьогодні не лише в Україні: гібридними методами росія також веде війну у Європі.

Також Шмигаль висловив вдячність за готовність прискорити відмову від російської нафти та газу.

"Закликав Німеччину й німецькі підприємства долучатися до відновлення України. Ми хочемо не просто відбудувати зруйноване. Ми хочемо змінити нашу країну, реалізувати всі реформи й бути однією з найпривабливіших країн для життя на європейському континенті", - повідомив він.

Бербель Бас також запевнила, що Німеччина твердо стоїть на боці України та підтримує всіма силами вступ України до ЄС.

Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок раніше заявила, що відвідає Київ.

Теми:

Ще на цю тему