У Маріуполі людям роздають георгіївські стрічки та запрошують на «парад» 9 травня

09:00 08.05.2022

У заблокованому Маріуполі людям роздають георгіївські стрічки та запрошують на святкування і «парад» 9 травня в центрі міста.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

«Поки «офіційні особи росіян» заперечують проведення параду в Маріуполі, по місту знову масово роздають стрічки та запрошують на святкування та парад 9 травня в центр міста та Приморський парк на площу «Воїнів-визволителів» з бабцею. Радісні посмішки та задоволені обличчя забезпечує військовий конвой, який так старанно ховають оператори пропагандистів… Плохо ховають», - написав Андрющенко.

Він опублікував відео, на якому з картонної коробки роздають людям георгіївські стрічки, а поряд стоїть озброєний військовий.

Як повідомлялося, за планами російських загарбників, Маріуполь має стати центром «урочистостей» 9 травня. З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів. Крім того, триває широкомасштабна пропагандистська кампанія.

Раніше було оприлюднено відео з фільтраційного табору у селі Безіменне, де утримують чоловіків - мешканців Маріуполя. У понеділок, 2 травня, російськими загарбниками було оголошено, що чоловіки візьмуть участь у «параді» на 9 травня в якості «полонених», для чого їх переодягнуть у форму українських солдатів.

Теми:

Ще на цю тему