Лідери G7 зустрінуться із Зеленським до 9 травня

14:20 07.05.2022

У неділю, 8 травня, відбудеться віртуальна зустріч президента України з лідерами країн «Великої сімки».

Напередодні 9 травня лідери країн G7, до якої входять США, Великобританія, Франція, Німеччина, Японія, Канада та Італія, проведуть зустріч на знак солідарності з Україною. На порядку денному останні події російсько-української війни та необхідні колективні зусилля з підтримки країни. Як пише ZN.UA, у зустрічі віртуально візьме участь президент України Володимир Зеленський, повідомляє The Guardian із посиланням на Білий дім.

Переговори лідерів "Великої сімки" в черговий раз демонструють підтримку країнами заходу України, та їх рішучість стосовно тиску на Російську Федерацію через її військову агресію.

Під час зустрічі імовірно будуть обговорюватися питання санкцій: введення додаткових обмежень щодо російських олігархів і компаній, а також не допущення можливості ухилитися від них.

«Єдність G7, що триває, у нашій колективній відповіді, у тому числі шляхом накладення серйозних витрат на війну Путіна», - заявив представник Ради національної безпеки США.

Дата зустрічі обрана також не випадково - на передодні 9 травня, Дня Перемоги, яке із розмахом святкується в Росії. Путін збирається традиційно виступити перед російськими громадянами з нагоди святкування перемоги у Другій світовій війні. Імовірно в його промові можуть прозвучати небезпечні сигнали для світу.
 

Ще на цю тему