Прем’єри України і Румунії обговорили додаткові можливості використання румунських морських портів

18:40 27.04.2022

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив з румунським колегою Ніколає Чуке можливості розширення експортних і транзитних коридорів територією Румунії, а також використання додаткових можливостей румунських морських портів.

Ми обговорили можливості розширення вже створених експортних коридорів, транзитних коридорів територією Румунії, а також використання додаткових можливостей румунських морських портів і пунктів пропуску між нашими країнами”, — заявив Шмигаль після зустрічі з Чуке у вівторок, 26 квітня, пише видання Порти України.

Як повідомила пресслужба уряду, з метою збільшення транзитних можливостей між Україною та Румунією, Шмигаль запропонував розглянути можливість якнайшвидшого відкриття пункту пропуску Дяківці (Україна) — Раковець (Румунія) і подальшого надання йому статусу пункту пропуску для вантажного сполучення.

Крім того, Шмигаль і Чуке обговорили співпрацю в енергетичній сфері, економіці та бізнесі. Прем’єр Румунії запевнив, що вони продовжать підтримувати Україну в боротьбі і підтримуватимуть жорсткість санкцій проти агресора.
 

Ще на цю тему