ВР внесла зміни до низки законів, аби посилити санкції проти агресора

19:20 21.04.2022

Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів щодо підвищення ефективності санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 302 народні обранці.

Розробники змін до законодавства пояснили, що одним з дієвих невійськових інструментів позбавлення економічної бази для ведення агресивної війни проти України та компенсації наслідків від таких дій мали б стати санкції. Водночас, аналіз існуючого українського законодавства про санкції дає підстави говорити про його незавершеність та про абсолютну непропорційність існуючих видів санкцій тій шкоді, якої завдають Україні дії осіб, щодо яких ці санкції мають бути застосовані.

Проголосований документ дасть змогу внести зміни до Закону України «Про санкції» та кореспондуючих їм змін до Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

«Прийняття цього законопроєкту сприятиме: припиненню військової агресії РФ проти України; формуванню ресурсів для мінімізації та усунення гуманітарних наслідків руйнування цивільної інфраструктури України, а також компенсації заподіяної шкоди жертвам злочинів, вчинюваних представниками держави-агресора на території України», - йдеться в пояснювальній записці до проголосованого законопроєкту.

Цей Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.
 

Ще на цю тему