Зеленський назвав світу конкретний перелік зброї, який необхідний Україні для захисту від РФ

20:40 13.04.2022

Щоб продовжувати захищати світ від російської агресії, Україні потрібен конкретний перелік зброї, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Звертаюся до громадян усього світу з проханням допомогти донести до ваших урядів, адміністрацій президентів, керівників ваших країн реальні потреби України, які допоможуть зупинити війну», - йдеться у зверненні Зеленського, передає ZN.UA.

За словами президента, зараз нам терміново потрібна важка артилерія, важка бронетехніка, системи протиповітряної оборони та літаки:

  • артилерійські установки (калібр 155 мм) і патрони;
  • артилерійські снаряди (калібр 152 мм). Стільки, скільки можливо;
  • реактивні системи залпового вогню: «Град», «Ураган» або американський M142 HIMARS;
  • БТР (БТР, БМП та ін.);
  • танки (Т-72, американські або німецькі аналоги);
  • системи ППО (С-300, БУК або подібні сучасні західні ЗРК);
  • бойова авіація.

Зеленський попередив, що президент РФ Владімір Путін і його армія змінюють свою стратегію. Вони збираються ще сильніше тиснути на Харків і весь Донбас, включаючи Маріуполь.

«Росія не планує зупинятися на Україні. Пропагандистська машина Путіна відкрито заявляє, що Європа є «наступною логічною метою» після України. Тож або Захід допоможе Україні зупинити Путіна зараз, або Путін продовжить розширювати свою Російську імперію, вбиваючи при цьому тисячі жінок і дітей. Він уже робив це в Маріуполі, Харкові, Бучі та інших містах України», - підкреслив Зеленський.

Одним із головних постачальників зброї в Україну наразі є США. Зараз Штати розглядають можливість постачання в Україну більш потужної зброї, якою можна навіть бити по аеродромах РФ.
 

Ще на цю тему