ЄС і Україна мають спільне майбутнє у сфері зеленої енергетики - єврокомісар

16:20 12.04.2022

Україна є потенційно важливим партнером Євросоюзу в галузі відновлюваної енергетики.

Про це сказала єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон під час заходу високого рівня щодо безпеки та стабільності енергосектору України, організованого Енергетичним співтовариством у Відні, пише Укринформ.

«Країни, які виробляють відновлювану енергію, можуть бути нашими справжніми партнерами. І у цьому зв’язку Україна є потенційно важливим партнером у сфері відновлюваної енергетики. Я переконана, що у нас є спільне майбутнє», – заявила Сімсон.

Вона наголосила, що Єврокомісія продовжить надавати сильну підтримку українському енергетичному сектору. За її словами, наразі акцент допомоги зроблено на постачання в Україну спеціалізованого обладнання на заміну знищеного у ході російського вторгнення.

Сімсон також указала на те, що наразі став можливим комерційний потік електроенергії між Україною та Польщею, однак поки це більше виняток, тому «важливо рухатися далі у цьому напрямку».

Як відомо, 16 березня європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови.

Ще на цю тему