«Антонов» пропонує заснувати міжнародний фонд відродження літака «Мрія»

16:20 25.03.2022

ДП «Антонов» звернулося до міжнародної авіаційної спільноти та до всіх небайдужих людей із закликом спільними зусиллями відродити легендарний літак Ан-225 «Мрія».

Про це йдеться у зверненні генерального директора ДП «Антонов»​ Сергія Бичкова, оприлюдненому у Фейсбуці.

«Шановні громадяни всіх країн світу! Серед усіх транспортних літаків особливе місце займає літак Ан-225 «Мрія» ДП «Антонов» - найбільший за масою перевезення вантажу та неперевершений за своїми параметрами… Незважаючи на тяжкі часи, колектив ДП «Антонов» із рішучістю вважає за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного із символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 «Мрія»… Ми пропонуємо заснувати Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія», - йдеться у зверненні.

Як зазначається, за понад 30 років експлуатації цей літак проявив свої унікальні льотно-технічні характеристики та можливість перевезення надгабаритних вантажів. На Ан-225 встановлено 240 не перекритих світових рекордів. Крім широко відомих перевезень вантажів цивільного та гуманітарного призначення, літак Ан-225 має можливості здійснення у польоті горизонтального старту космічних кораблів і ракет, перевезення певних видів вантажів на фюзеляжі.

Пропозиція про фінансову підтримку проєкту відродження літака Ан-225 «Мрія» адресується керівникам держав і урядів усіх країн світу; світовим фірмам з авіаційного виробництва літаків та їх агрегатів; зарубіжним фірмам-партнерам, які брали участь у створенні літаків, іншої продукції марки "Ан" і були постачальниками своїх виробів при серійному виробництві літаків ДП «Антонов»; керівництву банків і інших фінансових установ; шанувальникам та ентузіастам авіації; всій світовій авіаційній спільноті, всім небайдужим людям, "які захоплювались величчю української «Мрії»".

У зверненні наведено реквізити рахунків у закордонних банках, на які можна переказувати кошти із зазначенням «Безповоротна фінансова допомога».

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це сталося на аеродромі «Антонов» у Гостомелі під Києвом. Відновлення літака коштуватиме більш як 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Теми:

Ще на цю тему