Louis Dreyfus зупинив операції в Росії

15:20 05.03.2022

Один із найбільших у світі трейдерів сільськогосподарських товарів Louis Dreyfus (LDC) призупинив свою діяльність у Росії, повідомляє Reuters.

LDC не надала додаткових подробиць у відповіді агентству електронною поштою на питання про вплив російського вторгнення в Україну на її діяльність. Як і інші зернові трейдери, компанія вже призупинила свою діяльність в Україні, оскільки збройний конфлікт зупинив комерційні перевезення.

Тижневе військове протистояння вразило зернові ринки, оскільки воно загрожує блокувати постачання з України та Росії, на які разом припадає близько 30% світового експорту пшениці та 20% експорту кукурудзи.

Bunge, ще один глобальний зерновий трейдер, заявив у понеділок, що західні санкції проти Москви можуть негативно вплинути на операції компанії в Росії.

LDC управляє експортним терміналом зерна на Азовському морі з потужністю близько 1 млн тонн щороку і експортує загалом 1,5-3 млн тонн на рік з Росії, згідно з інформацією на її веб-сайті.

Азовське море було закрито для судноплавства внаслідок військової небезпеки. Російські порти на Чорному морі залишаються відкритими, але трейдери кажуть, що міжнародні компанії та судновласники не хочуть їх використати через військове протистояння та пов’язані з ним санкції.

З перших днів повномасштабного вторгнення, з 24 лютого, флот РФ влучив щонайменше у п’ять цивільних суден у Чорному морі і в Бузькому лимані. Росіяни називають це «антитерористичною операцією».

Крім того, 26 лютого військові кораблі РФ захопили поблизу острова Зміїний в акваторії Чорного моря і доправили до берегів окупованого Криму два торгові судна під українським прапором. Того ж дня стало відомо, що військові кораблі РФ з порушенням міжнародних конвенцій атакували та захопили пошуково-рятувальне судно «Сапфір» КП «Морська пошуково-рятувальна служба» (МПРС) під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний.

Кабінет міністрів з 25 лютого на період воєнного стану встановив третій рівень охорони у морських портах.

Україна з 24 лютого закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі збройній агресії Російської Федерації з морського напрямку.

Теми:

Ще на цю тему