Колону військової техника РФ довжиною більш ніж 27 км помітили під Києвом / Фото

07:54 01.03.2022

Адміністрація президента США уважно стежить за російським військовим конвоєм, який, згідно з новими супутниковими знімками, опублікованими Maxar, досяг околиць Києва і має довжину більш ніж 27 км.

Як пише НВ, про це повідомляє CNN .

Зазначається, що кілька чиновників заявили медіа, що їх непокоїть не лише розмір колони, а й зростання насильства, жертв серед цивільного населення та невибіркових убивств останніми днями.

Чиновники, які були здивовані запеклим опором України, коли Росія вторглася, тепер побоюються, що ситуація для Києва стає «набагато складнішою».

В останні дні президент США Джо Байден доручив держсекретарю Ентоні Блінкену виділити до 350 млн доларів на негайну підтримку оборони України.

Водночас, американські чиновники також визнали у приватному порядку, що отримати нову допомогу Україні буде складніше, ніж це було раніше, коли можна було летіти прямо до Києва.

Колону техніки помітили на схід від міжнародного аеропорту ДП Антонов у Гостомелі, де останніми днями точилися запеклі бої між українськими захисниками та російськими окупантами. В Maxar стверджують, що загальна довжина колони перевищувала 27 кілометрів (або 17 миль).

Фото:Maxar Technologies

Теми:

Ще на цю тему