Євросоюз готовий надати Україні комплексну підтримку з кібербезпеки

20:20 21.02.2022

Європейський Союз підтвердив готовність надати Україні комплексну допомогу у зміцненні її кібернетичної безпеки, в умовах триваючого військового нарощування російських військ уздовж кордонів України та її спроб дестабілізувати роботу українських державних органів.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками участі у Раді міністрів ЄС із закордонних справ розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який був запрошений до участі у зустрічі європейських міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися, що Європейський Союз запропонує нам комплексну пропозицію щодо зміцнення нашої кібербезпеки. Ми розуміємо, що сучасна війна – це не лише танки, артилерія літаки, - це також бойові дії в кіберпросторі. Сьогодні я отримав підтвердження від Європейського Союзу, що вони позитивно реагують на мій запит, на мій лист до них, і що нам буде зроблена пропозиція про системну допомогу з боку Європейського Союзу», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якого є розгляд безпекової кризи, що склалася внаслідок військового нарощування Росії вздовж кордонів України.

Ще на цю тему