Міністри оборони країн НАТО висловили підтримку Україні та Грузії

10:40 18.02.2022

Міністр оборони України Олексій Резніков взяв участь у засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони держав-членів НАТО. 

До участі також був запрошений Міністр оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе, повідомляє Міністерство оборони України.

Під час зустрічі обговорювалася безпекова ситуація у регіоні у контексті зростання військової загрози з боку Російської Федерації. Представники Альянсу наголосили на послідовній і стійкій політиці відкритих дверей Альянсу, висловили підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах, підкреслили необхідність забезпечення політичної та практичної підтримки.

«Зустріч проходила на тлі збільшення провокаційних обстрілів у зоні ООС. Зокрема, я поінформував міністрів 30 держав Альянсу про обстріл підконтрольними Росії незаконними збройними формуваннями дитячого садочка у Станиці Луганській. Усі учасники висловили підтримку Україні, багато з них відзначили нашу стриманість та готовність шукати політико-дипломатичні рішення. Обговорювались підходи до надання допомоги нашій державі у відсічі російській агресії. Було підкреслено, що кожна держава-член Альянсу може ухвалити рішення про формат підтримки, у тому числі — про надання зброї. Декілька країн висловили позицію щодо доцільності запрошення України та Грузії на саміт НАТО в Мадриді. Піднімалось питання залучення України до роботи низки установ Альянсу, серед іншого, для спільного зміцнення кібербезпеки та протидії дезінформації. Я подякував усім партнерам за вже надану допомогу. Також хочу висловити солідарність з нашими грузинськими друзями» — сказав міністр оборони України Олексій Резніков.
 

Ще на цю тему