ЄС планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги

14:00 27.01.2022

Європейський Союз планує якнайшвидше надати Україні перший транш макрофінансової допомоги.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Варгеї на брифінгу за підсумками засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію з ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

«Макрофінансова допомога, яку ми поклали на стіл, є екстреною, це дуже схоже на те, до чого ми вдалися під час першої хвилі пандемії COVID-19. Тоді ми спростили процес і дуже швидко виплатили перший транш. Так само ми вчинимо й у цьому випадку», – сказав Варгеї.

За його словами, у ЄС «хочуть дійти до перших виплат якнайскоріше».

«Це, звичайно, залежатиме від того, наскільки швидко ми зможемо завершити (роботу - ред.) щодо меморандуму, але ми готові рухатися з виплатами упродовж тижнів», - наголосив єврокомісар.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї здійснює візит до України 26-27 січня.

24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

За її словами, ця підтримка допоможе Україні «задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості».

Ще на цю тему