В Україну прибуло 90 тонн летальної зброї зі США

08:50 22.01.2022

До аеропорту «Бориспіль» прибула перша партія оборонної допомоги із США в рамках пакету на загальну суму 200 мільйонів доларів.

Про це у Facebook повідомляє посольство США в Україні, пише ZN,UA.

«Ця допомога, яка включає близько 200 тисяч фунтів летальної зброї, у тому числі боєприпаси для захисників України на лінії фронту, демонструє тверду відданість Сполученим Штатам суверенному праву України на самооборону», - йдеться у повідомленні посольства.

Дипломати нагадали, що у 2021 році США надали Україні допомогу у сфері безпеки на $650 млн, а з 2014 року обсяг такої підтримки перевищив $2,7 млрд.

«Сполучені Штати продовжать надавати таку допомогу Збройним силам України, підтримуючи їх у невпинному захисті суверенітету та територіальної цілісності України від російської агресії», - наголошують у посольстві США.

Наприкінці грудня адміністрація президента США Джо Байдена надала Україні військову допомогу у розмірі $200 млн.

Раніше постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що у Вашингтоні розглядають заходи воєнного характеру на випадок вторгнення Росії до України.

Вона зазначила, що США продовжать надавати Україні військове спорядження та надавати «допомогу порадою», йдеться у повідомленні постпредства США в ООН.

Про постачання протитанкової зброї Києву цього тижня також оголосила Великобританія, країни Балтії готуються передати Україні частину американської зброї, що є у них.

Також міністерство оборони Чехії ухвалило рішення про те, якою саме зброєю вона підтримає Україну на тлі загрози Російського вторгнення на нашу територію.

Росія вже кілька місяців активно нарощує війська на кордоні з Україною. На тлі розмов про можливість повномасштабної війни РФ вимагає від НАТО гарантій безпеки, згідно з якими Альянс має відмовитися від приєднання України та будь-якої військової діяльності в Україні, Східній Європі, Закавказзі та Центральній Азії.
 

Ще на цю тему