США передадуть Україні військові гелікоптери з озброєння Афганістану - ЗМІ

14:20 19.01.2022

Збройні сили України планують отримати нові гелікоптери, у тому числі п'ять Мі-17В5 та один Мі-8МТВ, у рамках військової допомоги США.

За інформацією, опублікованою Defence Blog, США можуть надати Україні шість гелікоптерів, які раніше належали ВПС Афганістану, пише ZN.UA.

Перша партія надійде в Україну цієї весни.

Повідомляється, що близько двадцяти гелікоптерів Мі-8/17 афганських ВПС знаходяться за межами Афганістану. Вони використовувалися під час втечі афганських урядових лідерів та військовослужбовців до сусідніх країн.

Раніше повідомлялося, що до України прилетіла ще одна партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії для української армії. На цей раз із Британії прибули легкі протитанкові засоби, повідомляється на сайті Міністерства оборони. Партія, що прибула в Україну, включає комплекси шведських переносних протитанкових керованих ракет NLAW (англ. Next Generation Light Anti-tank Weapon), яка вважається однією з найкращих у світі, у класі легкої переносної протитанкової зброї.

У Кремлі вважають, що постачання Заходу зброї для України не сприятиме зниженню напруженості на кордоні. Про це заявив речник російського президента Дмитро Пєсков.
 

Ще на цю тему