ЗСУ почали інтенсивну підготовку тактичної авіації\ фото

20:00 14.01.2022

У бригадах тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України пройшли планові льотні зміни вдень та вночі у простих та складних метеоумовах. 

Про це йдеться у повідомленні Арміяінформ, передає Укрінформ.

Як зазначили у командуванні Повітряних Сил, протягом цього тижня було проведено одинадцять льотних змін. Військові льотчики загалом налітали понад 200 годин на різних типах літаків: Су-24, Су-25, Су-27, МіГ-29 та Л-39.

Проведення льотних змін у зимовий період передбачає виконання завдань як у простих, так і складних метеорологічних умовах. Особливо це стосується підготовки аеродромної інфраструктури, підтримання боєготовності летовищ під час інтенсивних опадів та обмерзань. У таких умовах успіх виконання бойових завдань залежить від професійної та злагодженої роботи всіх підрозділів забезпечення та наземних служб.

Під час цих польотів авіаційні командири всіх рівнів, від командира ескадрильї і до комбрига, підтвердили рівень льотного вишколу відповідно до своїх посад. Перевірялись, зокрема, і методики підготовки підлеглого льотного складу. Адже з наступного тижня розпочнеться інтенсивна льотна підготовка молодих пілотів, які торік закінчили навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил.

У повідомленні також зазначається, що, хоча новий навчальний рік ще офіційно не розпочався, авіабригади почали інтенсивну льотну підготовку на базових та оперативних аеродромах по всій території України.

Теми:

Ще на цю тему