Українські військові торік отримали три тисячі зразків озброєння – РНБО

16:00 06.01.2022

Збройні сили України та інші військові формування протягом 2021 року отримали понад 3 тис. зразків озброєння та 4 млн боєприпасів і ракет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рада національної безпеки і оборони України.

Відповідно до рішення РНБО від 11 березня 2021 року щодо основних показників державного оборонного замовлення на 2021-2023 роки, в Апараті РНБО підбили попередні підсумки виконання державного оборонного замовлення.

«Державними замовниками сектору безпеки і оборони у 2021 році укладено понад 600 контрактів, за якими сплачено 98,8% асигнувань державного бюджету, призначених для закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що майже на 2% більше, ніж у 2020 році», – ідеться у повідомленні.

Найбільший державний замовник – Міноборони – виконало завдання на 99,5%.

Також усі заплановані завдання виконали Державна прикордонна служба, Національна гвардія, Національна поліція, Державне бюро розслідувань, Головне управління розвідки Міністерства оборони, Національне антикорупційне бюро України, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, Державне космічне агентство України.

«Однак результати виконання завдань з підготовки виробництва озброєння та військової техніки Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України у 2021 році потребують покращення у поточному році», – зауважили в Апараті РНБО.

За результатами виконання державного оборонного замовлення до ЗСУ та інших військових формувань поставлено понад 3 тис. основних зразків озброєння, військової та спеціальної техніки, до 4 млн боєприпасів та ракет різного призначення, близько 3 тис. приладів нічного бачення.

«Зокрема Збройні сили України отримали нові безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar TB2, сучасні засоби зв’язку, бронетанкового озброєння та техніки, розвідувальні безпілотні комплекси, протикорабельний комплекс крилатих ракет «Нептун» берегового базування, комплекси радіоелектронної боротьби тощо», – підкреслили в РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня посол України у США Оксана Маркарова заявила, що у 2022 році Україна, крім запланованих 300 млн доларів, має отримати від США й іншу допомогу, в тому числі озброєння.

Ще на цю тему