В Росії заявили, що планів нападати на Україну «немає і не було»

18:30 27.12.2021

У Росії «не було, і немає планів» нападати на Україну. Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що інформація про ймовірно підготовлюваний напад є «фейковою», передає ТАСС.

«Ніяких планів нападати на Україну у Росії не було і немає. За останніми опитуваннями 80% наших громадян вважають український народ братнім народом. І тому абсолютно очевидна вся фейкова історія інформації про підготовлюваний напад», – заявила Матвієнко.

Вона додала, що дана кампанія нібито потрібна «для формування світової громадської думки проти Росії». А «активне військове освоєння території України країнами НАТО» наближає альянс до кордонів Росії, що викликає у Кремля «серйозну заклопотаність».

«Йде активне військове освоєння території України, хоча за Конституцією України заборонено розміщення іноземних військових баз. Називається це по-іншому, але насправді йде активне військове освоєння території України, з якої у Росії найдовша межа. Це викликає у нас, безумовно, серйозну заклопотаність», – заявила чиновник.

Теми:

Ще на цю тему