Британські війська готові евакуюватися з України у разі російського вторгнення

11:00 27.12.2021

Понад 100 британських військових, що беруть участь у тренуваннях та консультаціях в Україні разом із польськими, американськими та канадськими військами, можуть бути евакуйовані з України у випадку вторгнення Росії.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, передає УНН із посиланням на SUNDAY EXPRESS. Він заявив, що «малоймовірно», що британські війська боротимуться з російськими військами на території України.

«Армійські начальники повинні провести повний «огляд» операції «Орбіталь», щоб переконатися, що весь британський персонал може бути „безпечно виведений“, якщо Москва введе війська», – пише видання.

Зазначається, що більшість британських сил розміщено в Яворові, і вони поїдуть до польського кордону, що розташований недалеко, пише видання із посиланням на джерела.

Невелика група штабних офіцерів у столиці країни Києві також попрямує до кордону, тоді як в Одесі знаходиться морський навчальний загін, який повернувся до Великої Британії на Різдво.

Додається, що рішення про евакуацію прийматиме начальник об’єднаних операцій генерал-лейтенант Чарлі Стрікленд.

«Його співробітники в постійному об’єднаному штабі в Нортвуді, графство Гертс, будуть перебувати в режимі очікування протягом Різдва, щоб стежити за «атмосферою», і генерал-лейтенант Стрикленд, як передбачається, отримуватиме оновлення двічі на день», – пише видання.

«Він уважно стежитиме за тим, як будь-яке вторгнення вплине на можливість вивести війська — він не може допустити, щоб вони опинилися в пастці», – цитує джерело видання.

Доповнення

Британські війська забезпечили короткострокове навчання армії України у рамках міжнародного пакету підтримки після агресії у 2014 році.

Міністр закордонних справ Ліз Трусс підтвердила, що підтримка України з боку Великої Британії залишається «непохитною», і закликала Росію до деескалації.

Пані Трусс сказала: «Будь-яке вторгнення Росії буде величезною стратегічною помилкою і зустрінеться рішуче, включаючи скоординовані санкції».

 

Теми:

Ще на цю тему