Агресія РФ і коронавірус: Штати й надалі не радять подорожувати в Україну

08:40 21.12.2021

Державний департамент США продовжив четвертий, найвищий, рівень небезпеки для відвідування України американськими громадянами через ситуацію з поширенням COVID-19, а також посиленням військової загрози з боку РФ.

Про це йдеться в оновлених рекомендаціях зовнішньополітичного відомства США, оприлюднених у понеділок, передає Укрінформ.

«Держдепартамент продовжує радити громадянам США не їздити в Україну через COVID-19, а також переглянути рішення про подорожі через посилення загрози з боку Росії», – зазначається в повідомленні.

При цьому вказується з посиланням на Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC), що в Україні спостерігається «дуже високий рівень» захворюваності на COVID-19. Тим, хто все ж планує здійснити подорож, наполегливо рекомендується зробити повну та, в разі можливості, додаткову вакцинацію.

Крім того, наголошується про посилення загрози з боку РФ.

«Громадяни США повинні знати про те, що Росія планує масштабні військові дії проти України. Також нагадуємо громадянам США, що умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму, а також на підконтрольних Росії територіях східної України, є непередбачуваними і можуть погіршитися без особливих попереджень», – зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, рекомендації громадянам США не відвідувати Україну були оприлюднені Держдепом ще у квітні нинішнього року. Вони були пов’язані з високими ризиками захворювання на COVID-19. Тоді, крім України, до переліку найвищого рівня обмежень потрапили до 80% інших кран світу.

Ще на цю тему