Президент Литви: Україна, Грузія та Молдова мають отримати європейську перспективу

08:40 16.12.2021

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Литва є переконаною прихильницею надання європейської перспективи для України, Молдови та Грузії, зазначив глава Литви в Twitter.

«Сьогодні (15 грудня) в Брюсселі організовано зустріч лідерів Асоційованого тріо - України, Грузії, Молдови. Прогрес, досягнутий ними за останні 12 років, величезний. Ми маємо продовжувати реформи. Литва - переконаний прихильник європейської перспективи для партнерів «трійки» на сході. Принцип більше за більше є ключовим»,— цітує Гітанаса Науседу ZN,UA.

В рамках участі Володимира Зеленського у саміті Східного партнерства, Україна та Словенія підписали Декларацію про підтримку європейської перспективи України.

Словенія стала сьомою країною-членом ЄС, яка підтримала цю декларацію. До неї це зробили Литва, Латвія, Польща, Естонія, Словаччина та Хорватія.

5 травня президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда підписали Декларацію про європейську перспективу України. Документ засвідчив підтримку України Польщею на шляху до членства в Європейському Союзі. У березні цього року Україна підписала аналогічну Декларацію з Литвою.
 

Ще на цю тему