Українське «Ластівчине гніздо» перемогло на кулінарному артконкурсі у Вашингтоні

14:40 09.12.2021

Пряничний макет архітектурної пам’ятки «Ластівчине гніздо» в українському Криму, представлений Посольством України в США, здобув перемогу на міжнародному артконкурсі Gingerbread Diplomacy.

Змагання кулінарів відбулося в середу в центрі Вашингтона, повідомили в коментарі агентству Укрінформу в Посольстві України.

«Суть полягала в тому, щоб кожне посольство, акредитоване в Вашингтоні створило кулінарний арт-проєкт, показавши одне з визначних місць своєї країни. Ми обрали, звісно, тематику Криму - і посіли перше місце», - розповіли в українській дипломатичній установі.

Конкурс Gingerbread Diplomacy, організований Офісом іноземних представництв Держдепартаменту США, по суті - один із проявів культурної дипломатії.

«Для нашої країни це також стало нагодою нагадати, що Крим - це Україна», - підкреслили в Посольстві.

Пряничний макет «Ластівчиного гнізда» створила дружина українського дипломата Наіра Оборська. Поруч із кулінарним витвором розмістили допис із поясненням ситуації з тимчасово окупованим Кримом, а також із розповіддю про історію «Ластівчиного гнізда» як визначної пам’ятки України.

Як відомо, «Ластівчине гніздо», збудоване у вигляді середньовічного лицарського замка на 40-метровій скелі мису Ай-Тодор, є своєрідною емблемою українського Криму.

Ще на цю тему