Лідер республіканців у Сенаті США закликає Байдена надати Україні необхідну зброю

16:40 07.12.2021

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Мак-Коннелл закликав президента Джо Байдена надати Україні будь-яку зброю, якої потребує Київ для захисту від потенційного масштабного вторгнення військ РФ.

Про це він заявив на конференції, організованій Wall Street Journal, передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Політик уточнив, українській стороні слід надати будь-яку зброю, яка їй може знадобитися, без урахування основного оборонного озброєння, яке США постачали Україні в минулому.

«За часів холодної війни обидві сторони успішно робили одну справу - озброювали тих, хто в їхній команді. І хоча Україна не входить до НАТО, усі наші союзники по НАТО дуже налякані (скупченням російських військ на кордоні з Україною - ред.)», – сказав Мак-Коннелл.

Як повідомляв Укрінформ, президенти США й Росії планують провести переговори в режимі захищеного відеозв’язку 7 грудня. Серед основних тем спілкування залишається ситуація навколо України.

Напередодні у Білому домі заявили, що метою дипломатичних зусиль США є формулювання узгодженої позиції Заходу, що Росія має зупинити силове нарощування та відвести війська від України.

Міністр оборони України Олексій Резніков 3 грудня заявив, що сумарна чисельність військ на території РФ, а також на тимчасово окупованих територіях України, які можуть бути залучені для ескалації, оцінюється у 94,3 тис. осіб.

Президент США Джо Байден заявляв, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

Теми:

Ще на цю тему