У звітах ОБСЄ немає тверджень про «наступальні дії» України – МЗС

20:20 25.11.2021

Російська Федерація взялася із новим завзяттям дискредитувати роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Заяви Росії про нібито наявність в її звітах тверджень про наступальні дії Збройних сил України не відповідають дійсності.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олег Ніколенка.

«Такі інсинуації мають одну мету: надати інформаційне прикриття російським військам на тлі загострення ними безпекової ситуації на Донбасі та вздовж українського кордону», - зазначив він.

Ніколенко зауважив, що звіти СММ ОБСЄ свідчать про системні обмеження свободи пересування на тимчасово окупованих територіях, блокування засобів зв’язку і спостереження, загрози особистій безпеці міжнародних спостерігачів зі сторони збройних формувань РФ.

«Ситуація набула таких безпрецедентних масштабів, що змусила главу СММ ОБСЄ на початку листопада офіційно звернутися із закликом розблокувати роботу місії в непідконтрольних українському урядові районах. Росія цей заклик, як і інші подібні заклики міжнародної спільноти, проігнорувала», - констатував речник МЗС.

За його словами, підвищення інтенсивності російської дезінформації, погрози російських чиновників на адресу України вказують на те, що в Москві продовжують керуватися логікою конфлікту.

«Саме тому міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і все МЗС нині максимально консолідують підтримку міжнародних партнерів, аби зміцнити безпеку нашої держави та її громадян і стримувати Росію від подальших агресивних дій», - резюмував Ніколенко.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила сьогодні, що звіти місії ОБСЄ нібито свідчать про наступальні дії Збройних сил України в районі населених пунктів Гранітне та Старомар'ївка.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 22 листопада заявив, що Україна не планує наступальну військову операцію на Донбасі і залишається відданою пошуку політико-дипломатичного врегулювання конфлікту. Він також звернув увагу на те, що російська сторона підвищила інтенсивність дезінформації, включаючи неправдиві звинувачення України в нібито підготовці до військового наступу на Донбасі.

Керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов 21 листопада спрогнозував, що Росія може наважитися на повномасштабне вторгнення в Україну вже у січні-лютому наступного року.

Теми:

Ще на цю тему