Без рішень суду з посадовців часів Януковича зніматимуть санкції – Кулеба

17:40 25.11.2021

За відсутності судових рішень з українських експосадовців, щодо яких були запроваджені обмеження у 2014 році, будуть знімати санкції. 

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Час спливає, і дійсно, щодо тих фігурантів санкційного списку, стосовно яких немає судових рішень, вони поступово з нього випадають», – заявив міністр.

Кулеба поінформував, що це питання було порушено перед правоохоронними органами, і відбулася зустріч під головуванням генпрокурора Ірини Венедіктової.

«Пройшлися по всіх справах, по всіх списках. Побачили, де є більше перспектив, де є менше. Тепер, що називається, коліщата державного механізму в цьому питанні крутитимуться швидше», – запевнив глава МЗС.

Міністр додав, що кожна справа є дуже великою, і її розгляд займає час у правоохоронних органів та судів.

«В умовах функціювання нашої судової системи, яка потребує реформування, це не одноденна така вправа, але рух вперед на цьому напрямі відбувається. І ми будемо працювати разом з правоохоронцями для того, щоб зберігати санкції для цих осіб. Ключове — це судові рішення. Якщо не буде судових рішень, то з рештою санкції будуть зніматися», – наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, під санкціями ЄС залишаються експрезидент Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко, ексгенпрокурор Віктор Пшонка і його син Артем Пшонка, ексміністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і його колишній заступник Віктор Ратушняк, а також бізнесмен Сергій Курченко.

Ще на цю тему