Україні бракує гарантій з боку НАТО – глава МЗС Естонії

12:40 25.11.2021

Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс заявила, що побоювання щодо планів президента РФ Володимира Путіна щодо вторгнення в Україну посилюються, за таких обставин Україні бракує гарантій з боку НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю DW.

«Для нас важливо, щоб не було додаткової ескалації військового конфлікту, який ми спостерігаємо в Україні вже вісім років», – сказала Лійметс.

За її словами, побоювання, що Путін можливо планує вторгнення в Україну, посилюються.

Глава МЗС Естонії наголосила, що необхідно підтримувати незалежність і територіальну цілісність України. Лійметс заявила, що Україні бракує гарантій безпеки НАТО, членом якої є Естонія.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація щодо можливої ​​активізації військових дій проти України перебуває на постійному контролі. За його словами, ситуація на кордоні України з РФ через скупчення російських військ «напружена, але ознак наступу ми не бачимо».

За інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує «висока ймовірність» дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тис. військових.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з пропагандистських каналів прокоментував інформацію про підготовку Росією вторгнення в Україну. Зокрема, Пєсков заявив у цьому зв'язку про «штучне нагнітання істерики» та «можливість провокації».

21 листопада керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України, і не виключив її нападу, який може розпочатися наприкінці січня – на початку лютого 2022 року.

Ще на цю тему