Україна у Брюсселі порушила питання обміну інформацією з оформлених митних декларацій

09:20 25.11.2021

Україна у Брюсселі порушила питання обміну інформацією з оформлених митних декларацій.

Про це повідомляє Державна митна служба у Телеграмі.

22 - 23 листопада у Брюсселі (Королівство Бельгія) відбулося шосте засідання Комітету асоціації Україна – ЄС у торговельному складі. Державну митну службу України представив заступник голови відомства Владислав Суворов.

З української сторони участь у засіданні взяли заступник міністра економіки – торговий представник (голова української делегації) Тарас Качка, заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, директор департаменту митної політики Міністерства фінансів Олександр Москаленко та представники Міністерства економіки, Міністерства закордонних справ, Міністерства інфраструктури та інших.

У ході засідання обговорили комплекс питань, пов'язаних із імплементацією розділу IV “Торгівля та питання пов’язані з торгівлею” Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони. Зокрема обговорили питання прогресу реформування Держмитслужби, приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та інші питання.

Окремо сторони зосередились на питанні оновлення Додатку XV до Угоди про асоціацію, відзначивши, що ця робота вже знаходиться на фінальній стадії.

Крім того, українська сторона вкотре порушила питання обміну інформацією з оформлених митних декларацій. Європейська сторона повідомила про реалізацію пілотного проєкту в цьому питанні, і що Україна є однією з країн, що розглядається для участі в ньому.

Як повідомляв Укрінформ, Качка 23 листопада у Брюсселі за підсумками переговорів з представниками Єврокомісії заявив, що Україна здатна вийти на рівень практичних переговорів з ЄС щодо промислового безвізу наступного року.