Україна завжди має бути готовою до відсічі збройної агресії РФ – заступниця міністра оборони 

09:40 24.11.2021

Загроза з боку Росії існує постійно, починаючи з 2014 року. 

Збройні сили України мають завжди бути готовими до відсічі збройної агресії РФ. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, пише ZN,UA з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

«Росія постійно хоче завоювати Україну, зробити з нас сателіт, повернути нас в поле свого абсолютного впливу. Ця загроза зберігається постійно, вона різної міри інтенсивності. Так само як рух російських військ довкола наших кордонів», - зазначила Маляр.

За її словами, інтенсивність агресії РФ біля кордонів різна: то накопичення, то рух від нашого кордону, зменшення, збільшення кількості військ. 

Ганна Маляр підкреслила, що інформація від Головного управління розвідки МО щодо дестабілізаційних дій РФ на кордоні в грудні й січні 2022 року - була оприлюднена й раніше, а також підтверджена партнерами України.

Раніше начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов заявив, що Росія може спробувати атакувати Україну наприкінці січня – на початку лютого.

Минулого місяця Росія знову почала стягувати війська та техніку до кордонів з Україною, нарощуючи угруповання, що залишилося там після весняних «навчань». Агресивність Росії на дипломатичному та військовому напрямках останніми тижнями суттєво зросла. Міграційна криза в Білорусі, напруженість на Балканах, стрімке зростання цін на газ у Європі – у всіх цих подіях простежується російський слід.
 

Ще на цю тему