Військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні – експерт CIT

18:20 23.11.2021

На кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив телеканалу «Настоящее время» дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов.

«За останні три тижні стало гірше. Якщо три тижні тому ми спостерігали лише перекидання 4-ї гвардійської танкової дивізії до кордону з нових частин, які там з'явилися, то тепер до неї додаються інші сили 1-ї гвардійської танкової армії. У Криму ми спостерігаємо появу окремих частин 49-ї, 58-ї армії Південного військового округу», – сказав експерт.

За його словами, таке скупчення російських сил викликає «досить серйозні побоювання». Як пояснює Михайлов, три тижні тому експерти вважали, що це «не той рівень, який ми спостерігали у квітні, зараз уже такий, що можна порівняти, якщо не такий самий».

Як повідомляв Укрінформ, Буданов напередодні заявив, що Росія зосередила біля кордонів України понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу, який може розпочатися наприкінці січня - на початку лютого 2022 року.

За інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує «висока ймовірність» дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тисяч військових.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков в ефірі одного з пропагандистських каналів прокоментував інформацію про підготовку Росією вторгнення в Україну. Зокрема, Пєсков заявив у зв'язку з цим про «штучне нагнітання істерики» та «можливість провокації».

Ще на цю тему