Американські катери Island для ВМС прибули в Україну

14:20 23.11.2021

Корабель з двома модернізованими патрульними катерами берегової охорони США, призначеними для посилення сил ВМС України, увійшов до територіальних вод України.

Про це інформують у Військово-морських силах ЗСУ, пише УНН.

«Сьогодні, 23 листопада, на борту судна «Ocean Grand» з міста Балтімор, штат Меріленд, США до України прибули 2 катери типу «Island», які отримали назви «Фастів» та «Суми». Патрульні катери українських ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль та увійшли до територіальних вод України», – інформують у ВМС України.

Повідомляється, що далі у супроводі кораблів ВМС, корабель попрямує до кінцевої зупинки маршруту – Одеського морського торгівельного порту, далі — проходження митного контролю, розвантаження, відбуксирування до місць базування та підготовка катерів до експлуатації після тривалого транспортування.

Невдовзі на катерах «Фастів» та «Суми» буде піднято Військово-морський прапор України та під командуванням українських екіпажів вони розпочнуть свій бойовий шлях по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів, інформують у пресслужбі ВМС.