Уряд США щодня обговорює ситуацію навколо України – представник Держдепу

12:00 23.11.2021

Американський уряд на чолі з президентом США Джо Байденом уважно стежить за розвитком подій навколо України та опрацьовує ситуацію на щоденній основі.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив перший заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Дерек Хоган.

«Народ України не повинен почуватися самотнім»,- зазначив високопосадовець Держдепу під час меморіального заходу біля пам’ятника жертвам Голодомору 1932–33 років у центрі Вашингтона.

Він запевнив, що ситуація навколо України «наразі є питанням, яке опрацьовується на щоденній основі» на найвищому рівні американського уряду, в тому числі в офісі президента Байдена.

За його словами, непохитна підтримка України з боку США, про яку заявляли в американській адміністрації, залишиться незмінною. «Це означає, що Сполучені Штати стоять разом з Україною, щоб захистити її суверенітет і територіальну цілісність», - наголосив Хоган.

Він додав, що підтримка США є багатогранною: крім сфери безпеки й оборони вона охоплює допомогу на інших напрямах, у тому числі в реалізації політичних та економічних реформ.

Представник Держдепу від імені уряду США вшанував пам’ять жертв Голодомору, штучно створеного радянським режимом. За його словами, розташування меморіалу жертвам цієї трагедії в центрі Вашингтона символізує, що американський народ стоїть разом з українським і прагне, аби така катастрофа ніколи не повторилася.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними американських ЗМІ, офіційний Вашингтон розглядає можливість розширення оборонної допомоги Україні та відрядження військових радників, аби запобігти новому російському вторгненню.

Ще на цю тему