Україна в Радбезі ООН розповіла про постачання Росією зброї на окуповані території

11:40 23.11.2021

Протидія незаконному постачанню зброї на окуповані території є одним з пріоритетів у сфері безпеки для України, яка захищає суверенітет і територіальну цілісність від агресії РФ.

Про це заявив заступник постійного представника України при ООН Юрій Вітренко під час дебатів у Радбезі щодо стрілецької зброї та легких озброєнь, передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Україна стикається з незаконним постачанням зброї у великих масштабах через ділянку кордону на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і в Криму», - сказав дипломат.

Він нагадав про регулярні повідомлення про «таємні нічні конвої, що в'їжджають в Україну й виїжджають з неї». За словами Вітренка, під приводом гуманітарної допомоги або іншими шляхами в Україну доставляється дедалі більше зброї, боєприпасів і військової техніки.

Такі дії суперечать букві та духу програми ООН щодо запобігання незаконному обігу стрілецької зброї та легкого озброєння, а також підривають глобальні й регіональні зусилля в цій сфері, наголосив Вітренко.

«Єдиним дієвим способом зупинити це є відновлення повного контролю уряду України над усією ділянкою міжнародно визнаних кордонів нашої країни», - підсумував український дипломат.

Ще на цю тему