Штати можуть збільшити військову допомогу Україні для протидії агресії РФ - CNN

10:40 23.11.2021

Офіційний Вашингтон розглядає можливість розширення оборонної допомоги Україні та відрядження військових радників, аби запобігти новому російському вторгненню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Ідеться, зокрема, про передачу Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin і мінометів, систем ППО Stinger, а також частини військової техніки, яка раніше призначалася Афганістану.

Відповідаючи на запитання журналістів про військову активність РФ, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що адміністрація в останні тижні «активно взаємодіє з європейськими союзниками й партнерами, у тому числі з Україною». Вона додала, що США також провели переговори з російськими офіційними особами стосовно України та російсько-американських відносин загалом.

Як зазначається, голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі в понеділок мав телефонну розмову з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

«Представники США також поділилися з українськими високопосадовцями доказами того, що Росія через ФСБ веде деструктивну діяльність всередині України, з метою викликати незадоволення адміністрацією президента Володимира Зеленського», – йдеться в публікації.

Окрім того, інформує CNN, в контексті останніх провокацій Росії законодавці США з обох партійних таборів підготували поправки до оборонного закону на 2022 рік.

Зокрема, поправка, запропонована головою комітету Сенату з міжнародних відносин Бобом Менендесом, передбачає «істотні нові санкції», які мають бути запроваджені Байденом проти високопосадовців Кремля включно з Путіним у разі посилення військової ескалації Росії проти України. Як додає CNN, поправка також стосується запровадження додаткових санкцій проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Ще на цю тему