Ракети та кораблі: Британія чекає, що контракти щодо кредиту Україні будуть укладені до 2025 року

09:40 23.11.2021

Україна має до кінця 2024 року укласти з британськими компаніями всі контракти, необхідні для реалізації двостороннього проекту зі зміцнення військового потенціалу ВМС України.

Про це йдеться у тексті рамкової угоди про надання українській стороні британських кредитів на ці цілі у розмірі 1,7 млрд фунтів (близько 2,3 млрд доларів за поточним курсом). Документ і меморандум до нього були опубліковані в понеділок британським урядом, передає УНН.

«Кредити повинні бути використані для фінансування контрактів, що укладаються з британськими постачальниками, які передбачають придбання британських товарів і послуг, на які має припадати не менше 50% від суми відповідних контрактів. <...> кожен із контрактів має бути розподілений не пізніше 31 грудня 2024 року», – йдеться у тексті рамкової угоди, на основі якої сторони мають укласти повноцінну кредитну угоду.

Британське експортно-кредитне агентство (UKEF) планує надати українській стороні кредити на суму до 750 млн фунтів, ще до 950 млн фунтів може бути отримано за рахунок банківських позик.