Росія намагається підняти ставки на переговорах - Секретар РНБО  

12:00 22.11.2021

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Росія стягує війська до кордону з Україною, щоб максимально підняти ставки у майбутніх переговорах.

Про це Данілов заявив під час зустрічі з делегацією сенату США, повідомляє сайт РНБО.

Сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, особливу увагу приділивши питанню накопичення військ РФ на українському кордоні.

За словами Секретаря РНБО України, «стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів».

На думку О. Данілова, нещодавні дії Росії, зокрема, публікація Міністром закордонних справ РФ чутливих дипломатичних документів у ЗМІ, випробування новітніх систем протиракетної оборони на власних супутниках «говорять про те, що жодних правил для них вже не існує».

Однак, запевнив Секретар РНБО України, наша країна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору.

При цьому, наголосив він, російське керівництво «розуміє лише мову сили», тому для України важливою є підтримка справжніх партнерів, серед яких насамперед США, Канада та Великобританія.

Секретар РНБО України висловив подяку американські стороні за надану допомогу, зокрема, у військовій сфері. Водночас, за його словами, «справжню підтримку і допомогу не завжди можна виміряти грошима». «Спільні військові навчання та робота іноземних військових інструкторів в Україні на додаток до постачання зброї і протидії в інформаційному просторі дозволяють отримати кумулятивний ефект», - додав він.
 

Ще на цю тему