Україна вперше візьме участь у військово-морських навчаннях НАТО Dynamic Move – 2022

11:00 22.11.2021

В Одесі відбулася конференція з планування концепції командно-штабного навчання НАТО Dynamic Move – 2022. 

Під час заходу, що проходив в режимі онлайн, учасники попередньо обговорили час та місце проведення навчань, підготовчі цілі та перелік країн, які будуть запрошені до участі, проєкт сценарію та систему управління залучених до них сил, пише пресслужба Мвноборони України.

Було визначено, що протимінні навчання Dynamic Move – 2022 орієнтовно проходитимуть з 31 січня по 8 лютого в Остенді, Бельгія. Але все залежить від епідеміологічної ситуації, адже торік також відбувалося планування навчань цієї серії, проте у зв’язку з пандемією їх не провели.

Метою навчань буде відпрацювання дій багатонаціонального штабу з управління морськими протимінними силами НАТО, а також зміцнення можливостей командного складу міжнародної спеціальної групи для проведення комплексу операцій з розмінування.

Заплановано, що у навчанні братимуть участь представники держав-членів НАТО, а також України та Марокко, які долучатимуться до Dynamic Move – 2022 як спостерігачі.

Dynamic Move — щорічні комп’ютерні навчання, які проводить з 2013 року Морське командування НАТО (MARCOM). Це одне з найважливіших навчань НАТО з протимінної війни, спрямоване на тренування командного штабу. Найсучасніші програмні модулі дозволяють тривимірне моделювання різних сценаріїв мінної війни в складних середовищах, що відрізняються з точки зору клімату, матеріально-технічного забезпечення та умов експлуатації, щоб максимально точніше відтворити реальність. 

В Остенді розташована морська бельгійська та нідерландська протимінна школа Eguermin, що водночас є центром обміну досвідом НАТО.
 

Ще на цю тему