Британці навчать морпіхів ЗСУ логістиці за стандартами НАТО

17:40 19.11.2021

У межах навчально-тренувальної місії «Орбітал» для морських піхотинців буде проведено курс підготовки з питань логістичного забезпечення за стандартами НАТО.

У Командуванні морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбулась робоча зустріч з представниками навчально-тренувальної місії «Орбітал» ЗС Великої Британії, пише пресслужба Командування морської піхоти.

На початку заходу заступник командувача морської піхоти з логістики – начальник логістики полковник Анатолій Пархоменко відзначив важливість двосторонньої співпраці та подякував британським військовим за допомогу, яку вони надають українській морської піхоти.

Під час зустрічі офіцери Командування морської піхоти ознайомили закордонних партнерів з наявною організаційною структурою органів логістичного забезпечення, їх завданнями та функціями, а також особливостями застосування під час виконання бойових завдань.

Мета – щоб всі офіцери напрямку логістики морської піхоти вільно орієнтувалися у процедурах та методиках з організації управління за стандартами НАТО. Тому сьогодні, потреба у поглибленні знань та навичок нашими військовослужбовцями на рівні батальйон-бригада є доволі актуальною. Всебічне розуміння цих процесів дасть військовим змогу досягти високого рівня взаємосумісності з підрозділами Збройних Сил країн, які входять до Північноатлантичного Альянсу.

Повідомляється, що планується проведення низки навчальних семінарів та курсів з питань організації логістичного забезпечення за стандартами НАТО, які будуть проведени у 2022 році для окремих бригад та батальйонів морської піхоти ВМС ЗС України.
 

Ще на цю тему