Резніков обговорив з британським колегою розбудову ВМС та гібридні дії Росії

09:20 17.11.2021

Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розбудові Збройних Сил.

Про це йшлося на зустрічі Олексія Резнікова з міністром оборони Великої Британії Беном Воллесом, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство оборони.

«Бен Воллес наголосив, що Велика Британія продовжить надавати всебічну підтримку Україні у сфері розвитку демократії, проведенні реформ та розвитку спроможностей Збройних Сил, а також реалізації євроатлантичної інтеграції України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, в ході зустрічі обговорювалися питання розвитку безпекової ситуації на окупованих територіях та на кордонах України, співробітництво з НАТО та двостороння взаємодія.

Зокрема, глави делегацій приділили особливу увагу питанню подальшого використання військово-політичним керівництвом РФ гібридних методів ведення війни як проти України, так і країн ЄС та НАТО, а також продовження мілітаризації Азово-Чорноморського регіону та перешкоджання з боку країни-окупанта вільному судноплавству.

«Члени обох делегацій констатували факт подальшого загострення безпекової ситуації через безвідповідальні та провокативні дії Росії. При цьому сторони наголосили, що Україна та Велика Британія - стратегічні партнери у сфері безпеки та оборони, які мають спільне бачення щодо протидії викликам та загрозам сьогодення і повністю віддані справі забезпечення миру і безпеки в Європі, захисту спільних цінностей та свобод», – ідеться у повідомленні.

Також під час зустрічі значна увага була приділена обговоренню питань двосторонньої співпраці, зокрема, реалізації підписаної минулого тижня у Лондоні Міжурядової рамкової угоди, яка дозволить перейти до практичної реалізації проєктів з розвитку спроможностей ВМС ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада до України прибула з робочим візитом делегація міністерства оборони Великої Британії. Її голова, державний секретар з питань оборони Бен Воллес зустрівся із Президентом Володимиром Зеленським.