Дев’ять країн Євросоюзу залишили відкритими свої кордони для українців

21:00 11.11.2021

Попри вилучення Євросоюзом України з переліку безпечних для подорожей країн, дев’ять країн ЄС залишаються відкритими. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Деталі

Наголошується, що дев’ятою країною ЄС, яка залишилися відкритою для подорожей українців стала Ірландія.

Умовами для в’їзду до країни є: повна вакцинація, сертифікат про одужання або негативний ПЛР-тест. Як і раніше, для мандрівки до Ірландії необхідно мати візу.

Відтепер дев’ять країн оголосили, що не закриватимуть свої кордони для громадян України. Серед них Кіпр, Естонія, Хорватія, Чехія, Данія, Австрія, Бельгія, Ірландія та Нідерланди.

У МЗС наголосили, що для перетину кордону Естонія, Чехія, Данія, Бельгія, Ірландія та Хорватія вимагають пройти повну вакцинацію сертифікованими у ЄС препаратами Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna, та AstraZeneca.
Австрія приймає туристів, які також вакциновані препаратом CoronaVac.

Втім, Кіпр, окрім вакцинованих, приймає українців з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим до і після прибуття до країни

У Нідерландах з 13 листопада, крім свідоцтва про вакцинацію, для в’їзду буде необхідний негативний тест.

Нагадаємо

9 листопада ЄС вирішив виключити Україну зі списку країн, громадяни яких можуть подорожувати до країн Євросоюзу без додаткових обмежень, пов’язаних із коронавірусом.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що після вилучення України із “зеленого списку” ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це — рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС.

Можливість в’їзду українських громадян до ЄС у межах політики поступового скасування COVID-обмежень на поїздки з’явилася 15 липня 2021 року.

Ще на цю тему