«Козак 2М1» пройшов заводські випробування з турецьким озброєнням / Фото

11:20 10.11.2021

Тактичний бронеавтомобіль «Козак 2М1» з турецьким озброєнням пройшов заводські випробування.

Про це інформує Мілітарний.

За участі військовослужбовців Збройних Сил України, «Науково-виробниче об’єднання «Практика» провело заводські випробування бронеавтомобіля «Козак 2М1» з турецьким озброєнням.

Тестування відбулися 5 листопада на полігоні навчального центру «Десна» за участі Посла Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере та генерального директора турецької компанії Aselsan Халука Гергюна.

За декілька діб, під час денних та нічних маршів, подолання спеціальних перешкод техніка виробництва ПрАТ НВО «Практика» із встановленими бойовими модулями компанії «Aselsan» пройшла сотні кілометрів і показала відмінні результати проходження перешкод, повідомили у компанії НВО «Практика».

Бронеавтомобіль «Козак 2М1» з БМ SARP Dual. Фото: Мінстратегпром

В наближених до бойових умовах перевірялася вогнева потужність зброї та працездатність елементів системи бойового модуля:

  • прилади спостереження з можливістю денного і нічного бачення,
  • лазерний далекомір і лазерний маркувальник,
  • коригування балістики у відповідності з метеорологічною інформацією та типом боєприпасів,
  • дистанційне керування тощо.

Під час випробувань екіпаж та представники компаній «Практика» і Aselsan виконали вправи з практичної стрільби з ходу та з місця по цілям, що з’являються і рухаються в наступальному бою.

Випробування бойового модуля SARP Dual, проводилися за програмою та методикою оцінки точності стрільби, яка розроблена фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України.

SARP Dual, який був встановлений на тактичний бронеавтомобіль «Козак 2М1» оснащений кулеметами 12,7 НСВТ та 7,62 ПКТ. Також були перевірені ходові якості бронемашини в складних умовах бездоріжжя.

Бронеавтомобіль «Козак 2М1» з БМ SARP Dual. Фото: ДНДІ ВС ОВТ

«Козак-2М1» – тактичний бронеавтомобіль з повною масою у 12 тонн, створений для невеликих бойових груп. Короткі технічні характеристики машини:

  • колісна формула: 4х4.
  • бронекорпус: з рівнем балістичного захисту ПЗСА-5.
  • екіпаж: до 9 осіб.
  • двигун: 5,9-літровий турбодизель IVECO, потужністю 280 к.с. і максимальним обертовим моментом 950 Нм.
  • коробка передач: механічна, 6-ступінчаста, марки ZF.

Ще на цю тему