Новий уряд Чехії буде готовий офіційно підтримати членство України в ЄС – посол

15:40 08.11.2021

Посол Чехії в Україні Радек Матула переконаний, що новий уряд Чехії буде готовий підписати меморандум щодо європейських прагнень України.

На цьому він наголосив під час панельної дискусії форуму «Re:Open Zakarpattia», повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Info Post.

«Республіка Чехія повторює, що підтримує суверенітет України і вважає, що ці питання не можуть бути предметом обговорень. Ми намагаємося поглибити нашу співпрацю, підтримуємо європейський вибір України і підтримуємо її зусилля на шляху до реформ», - сказав Матула.

«Я думаю, що новий уряд Республіки Чехії, який сформується на наступному тижні, буде готовий підписати меморандум щодо європейських прагнень України. Я говорю про документ, який був підписаний з Балтійськими країнами, а також Польщею та Словаччиною», - пояснив дипломат.

Посол також нагадав, що Чехія буде очолювати Європейську раду у другій половині 2022 року.

«Україна є не тільки важливим партнером для двосторонньої співпраці, але й стратегічним партнером для ЄС. Тому необхідно чітко зрозуміти, де ми можемо посилити відносини між Україною і ЄС на майбутні роки», - додав Матула. 

У першій половині жовтня у Чехії відбулись парламентські вибори, за результатами якого партія чинного прем’єра Андрея Бабіша ANO зазнала поразки. Центристські та правоцентристські партії-переможці виборів домовилися про розподіл міністерських посад між ними.
 

Ще на цю тему